Článek blogu

S čím vám pomůže lymfatická masáž?

Lymfatická masáž není čistě kosmetickou procedurou – kromě vaší pleti může mít pozitivní vliv také na vaši imunitu. Prospívá rovněž diabetikům a pacientům s osteoporózou a migrénami. Co dalšího od ní lze očekávat? Zjistěte to v našem článku.

Lymfatická masáž může být buď částečná, nebo celková. Podporuje činnost lymfatického systému, který pomáhá čistit organismus a chránit jej před nemocemi. Pokud lymfatický systém nefunguje správně, nejspíš se cítíte unavení, trápí vás celulitida, otoky dolních končetin, nebo jiné zdravotní problémy.

Jak lymfu znovu rozproudit? Pomůže změna vašeho jídelníčku (zařaďte na něj dostatek ovoce a zeleniny, kvalitní bílkoviny a nepodceňujte ani na pravidelný přísun tekutin), pohyb (nemusí se jednat o náročnou sportovní aktivitu, na kterou si netroufáte, stačí plavání nebo každodenní procházky), detoxikace organismu a v neposlední řadě důkladná lymfatická masáž.

Zlepší vaši imunitu

Návštěvy wellness center nejsou pouze o saunování, ve většině z nich vám nabídnou také luxusní masáže – od relaxačních masáží přes baňkové a bambusové masáže až po masáže, které zlepšují funkce lymfatického systému.

Lymfodrenážní masáž přispívá k odtoku lymfy a odstranění usazených toxinů. Je vhodná při pooperační regeneraci, dovede zmírnit otoky a odvádí z těla přebytečnou vodu. Slouží jako opatření proti vzniku křečových žil, pomáhá v boji s celulitidou a kožními problémy a posiluje obranyschopnost. Vždy je lepší podstoupit více masáží a během procesu regenerace nezahlcovat tělo chemicky ošetřenými potravinami, cukry ani alkoholem. Dopřejte si raději zdravou dietu a celkovou očistu.

Pokud máte lymfodrenáž čerstvě za sebou, je nezbytné si od dalších masáží či případné návštěvy sauny, alespoň půl dne (a raději i déle) odpočinout. Jakmile se lymfa ve vašem těle opět nastartuje, saunu naopak navštěvujte pravidelně.

Perfektní relaxace

Neumíte relaxovat? Jste neustále ve střehu a málokdy dovedete zvolnit?  Jemná masáž k obnovení toku lymfy vám zajistí okamžitou úlevu. Možná jste unavení, protože si nikdy pořádně neodpočinete. Neustále se vyčerpáváte, cítíte, jak vám dochází síly a přitom se nemůžete pořádně nabít. Díky kvalitní lymfatické masáži znovu získáte ztracenou energii. Svěřujte se ale pouze do rukou odborníků – špatně provedená masáž by vám mohla spíše uškodit.

Spolehlivá podpora při hubnutí

Lymfatickou masáž často doporučují výživoví poradci – podle nich usnadňuje a zrychluje proces hubnutí. Takže jestli vás trápí přebytečná kila, neváhejte tuto metodu vyzkoušet – postupně se zbavíte škodlivin, které zatěžují váš organismus a pravděpodobně i pár kil navíc.