Článek blogu

Proti jakým nemocem můžete bojovat masáží?

Masáž sice není přímo léčebný prostředek, ale umí krásně tlumit bolest a stres. V případě, že trpíte nějakou dlouhodobou nemocí, je masírování příjemný a hlavně cenově dostupný způsob, jak ulevit unavenému a pochroumanému tělu a velmi podpořit psychiku. Dobré naladění mysli hraje v léčbě jakékoli nemoci důležitou roli.

Proti jakým nemocem můžete bojovat masáží?

1. Artritida

Díky pravidelným masážím zlepšuje pohyblivost kloubů, zmírňují se otoky a podporuje se zdravé držení těla.2.

2. Rakovina

Masážní terapie samozřejmě není schopná vyléčit samotnou chorobu, ale poskytuje úlevu od bolesti a podporuje pacienta po psychické stránce. Taková nemoc zasáhne i nejbližší, kterým také relaxace pomůže být silnější a odolnější. Se zdravou a silnou myslí mohou být tyto mezní životní situace o malinko snesitelnější.

3. Bolesti zad

Civilizační nemoc ovlivňující více či méně až 80% lidí. S občasnou bolestí a ztuhlostí se setkal snad každý. Masáž je jednoduché řešení jak nejen zmírnit bolesti, ale také jim přecházet. Věčné sezení či stání není pro záda nejpříjemnější, a pokud je takto přetěžujete, dopřejte jim odměnu ve formě pravidelných masáží. Ideálně v kombinaci se cviky na posílená zádového svalstva.

4. Fibromyalgie

Pro toto revmatické onemocnění jsou charakteristické bolesti celého pohybového aparátu a hlavně svalů. Další projevy jsou například bolesti hlavy, deprese, poruchy spánku, bolesti svalů a ztuhlost a případné otoky kloubů. Díky masážím můžete zmírnit bolesti, zlepšit kvalitu spánku a podpořit mysl v boji proti depresi.

5. Stres

Další pomalý a tichý nepřítel, který pomalu ale jistě může vést k onemocnění srdce, depresím, pocitům paniky a úzkosti a další. Pravidelné doteky ničí napětí a navozuje klid a uvolnění. Navíc po pravidelných návštěvách budete i proti stresu odolnější. Do budoucna si tak můžete ušetřit různé zdravotní komplikace.

6.Poporodní deprese

Čerstvé maminky mohou procházet po porodu hodně stresovým obdobím, které jim ničí spánek a vrhá do deprese. Masáž, jako relaxační technika, zlepšuje náladu a snižuje starosti. Po pár návštěvách se může stav velmi zlepšit, maminky si také odpočinou i fyzicky a budou lépe spát. Také je možnost kojenecké masáže, která pomáhá rodičům vytvořit pouto mezi nimi a miminkem.

Neuzavírejte masáž do škatulky „relaxace“. Je prokázané, že má rozsáhlé účinky a není třeba na ni pohlížet jako na techniku, která má jen pomoci s bolestmi zad nebo zahnáním stresu.