Článek blogu

Naše domácí tělové pílingy a proč jsou vhodné při saunování?

NAŠE "HANDMADE" PÍLINGY A JEJICH BLAHODÁRNÉ VLASTNOSTI

V našem wellness centru RelaxDays Ostrava máte možnost vyzkoušet originální "handmade" pílingy. Není ideálnější místo, nežli právě v sauně či parní lázni. V aktuální nabídce máme momentálně tyto tři druhy:

FIJI  - Cukrovo-solný píling s okouzlující vůní exotického ovoce, příměsí je velice výživný olej Pure Fiji. Obsahuje směs výtažků z tropických ořechů (je bohatý na vitamíny A, B, C, E), mastné kyseliny Omega 3, 6, 7 a 9 (podporující přirozenou produkci kolagenu) a kofein (detoxikuje, prokrvuje a nabuzujeunavenou pokožku).

ORIENT - Solný píling s příměsí černého čaje, arganového oleje a s vůní orientálního koření z daleké Asie. Černý čaj je účinný antioxidant, zbavuje tělo škodlivých látek. Arganový olej pak naši pokožku obohatí o vitamín E, podporuje tvorbu kolagenu a také se osvědčil při léčbě kožních onemocnění (ekzém, akné, lupenka či záněty pokožky). Poslední složkou je kofein, jenž má detoxikační účinky.

MENTOL - Velice jemný solný píling s mátovým extraktem vyvolávající svěží pepermintovou vůni, má chladivé a zklidňující účinky, což poskytuje během saunování velmi příjemný zážitek. Dokonale prokrvuje pokožku, působí protizánětlivě, antibakteriálně a je antioxidační. Účinně bojuje s akné, ekzémy a jinými kožními onemocněními. 

Který si jen vybrat? smile

Do budoucna se můžete těšit na rozšíření této nabídky, již pracujeme na nových originálních recepturách.

 

PROČ SI TĚLOVÝ PÍLING DOPŘÁT PRÁVĚ V SAUNĚ ČI PARNÍ LÁZNI?

Použití pílingu je velice známá a osvědčená metoda, jak naši kůži "očistit a omladit", dochází k pročištění pórů a k odstranění odumřelých kožních buněk. Pokožka je poté hladká, prokrvená a zdravá. "Pílingování" je tedy pro každého z nás žádoucí a proč tento efekt neznásobit aplikací právě v sauně či parní lázni.

V průběhu saunování totiž dochází k prohřátí pokožky a právě díky teplu a vlhkosti se póry zpřístupní a mikročástice soli mohou lépe proniknout do hloubky a dokonale tak odstranit veškeré nečistoty. Pomocí pílingu v sauně či parní lázni jsme schopni mnohem důkladněji odstranit také odumřelé buňky a kůži maximálně prokrvit pílingovou masáží. Pokožku zároveň obohacujeme o celou řadu vitamínů a minerálů, které pílingy obsahují.

PÁR RAD NA ZÁVĚR…

  • Jelikož vlhkost hraje při aplikaci pílingové soli zásadní roli, je naprosto nejvhodnější jej používat v parní lázni, kde může vlhkost dosahovat až 100 %.
  • Aplikace pílingu na pokožku by měla být pravidelná, doporučujeme alespoň 1x za týden až 14 dní, výsledný efekt sami pocítíte.
  • Dámy, pravidelným používáním tělového pílingu v sauně můžete docílit zmírnění či úplného odstranění celulitidy…hurá do sauny!

 

ZAJÍMAVOST…

Naše tělo každou minutu uvolní asi 30-40 000 odumřelých buněk, proces celkové obnovy kožních buněk trvá přibližně tři týdny, každé tři týdny tedy máme pokožku zcela novou a je z nás nový člověk, pojďme tomu pomoci. wink

Saunování zdar!!!